onsdag 30 januari 2013

Jobbpakten som havererade innan start

Då var det över. Alliansen klarade inte målet. De klarade inte ens starten. De lyfte aldrig.


Bara som ett litet mellanspel så finns det en video på Fredrik Reinfeldt utlagd på Youtube, där han bland annat säger att:
"We used to have people in the industry, but  they are basically gone."
 

Igår kunde man ta del av nyheten om att Jobbpakten havererat både i tidningar, radio och teve. Svenskt Näringsliv ringde upp LO-ordföranden, Karl-Petter Thorwaldsson och bröt uppgörelsen.

Anledningen? Att inte LO gått med på att göra förändringar i lagstiftningen om arbetsrätten, LAS.

Nu har Alliansen inget mer att komma med vad det gäller arbetslösheten. Vi har vid ett flertal gånger under senare tid hört Hillevi Engström (M), arbetsmarknadsministern, säga att "Vi gör redan allt".
Så nu kan de arbetslösa ungdomarna bara hoppas på ett under om de ska undvika att hamna i FAS 3.

Anders Borg, finansministern, uttryckte ingen besvikelse över Svenskt Näringslivs besked. Det verkar trots allt inte ses som så viktigt för Alliansen...om jag ska tolka Anders Borgs uttalanden i DN..

Jag personligen är mycket nöjd med att LO inte tummar på förändringar i LAS, de förändringar som jag skrev om här om dagen. Men Svenskt Näringsliv lär nu istället försöka gå vägen via lagstiftning för att få igenom sina önskemål om förändringar i arbetsrätten, detta skriver LO.

Vad ska regeringen göra nu? Detta hade kunnat vara ett skarpt "vapen" för Alliansen i kampen om väljarna, valet 2014. Detta kan man förstås se som något positivt, om man som jag vill ha en röd regering 2014, men givetvis så är detta illa för våra ungdomar, som allt mer tappar tron på en framtid med ett arbete så de kan bilda familj och flytta hemifrån.

K-G Bergström uttalar sig i Expressen:

"Det måste ha varit närmast chockartat för regeringen att få det här beskedet eftersom de uppenbart har haft så goda kontakter med LO, och det är ändå LO som borde vara den part som står längst från regeringen därför har man svårt att tro att de hade räknat med att Svenskt näringsliv skulle spräcka det här. Men man får vara försiktigt, det här kan bara var ett inslag i ett förhandlingsspel."
 

.
 
 
 
"När Christer Ågren från Svenskt Näringsliv och Karl-Petter Thorwaldsson från LO möttes i Gomorron Sverige blev det tydligt hur långt parterna står från varandra. Tonen blev stundtals hetsig." 
Spakur - FAS 3
 
 
Det vore bättre om Stefan Löfven finge ta över statsmannaskapet och ledningen av Sverige. Att det ska vara så långt kvar till valet 2014. Socialdemokraterna har ju inte slut på idéer, tvärtom! Dessutom ska de skrota FAS 3 och riva upp lagen om arbetskraftsinvandring om de får regeringsmakten 2014.
Bra där! Heja Löfven!
 
Irene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar