onsdag 23 januari 2013

Arbetslös i minst 3 år? Då är du Välkommen till FAS 3!

Att gå arbetslös SKA vara svårt, man ska i och med detta få incitament till att ta de jobb som finns.

Men om jobben då inte räcker till alla? Vad händer då?


Jo. Man hamnar i FAS 3 - Sysselsättningsfasen...


Nästan VAR TIONDE person i FAS 3 saknar AKTIVITETSSTÖD!


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=5418074

Lyssna på Peter Fagerlund, en av de som drabbats, i detta inslag från P1 morgon.

Hör även Anders Forslund, IFAU, som säger att fler och fler kommer att råka ut för denna situation.

Lyssna också på Kicki Helmersson som är arbetsförmedlare i Umeå, vad hon säger om detta, i samma inslag och hör Elisabeth Svantesson (M), som säger att regeringen inte i dagsläget avser att förändra ersättningssystemet för de i Jobb och utvecklingsgarantin och FAS 3. Hon hävdar att detta mest drabbar utrikesfödda och ungdomar, som inte har kommit in på arbetsmarknaden.


Elisabeth Helmersson (M) Pressfoto, Fotograf: Frida Jakobsson
Denna riksdagskvinna, Elisabeth Helmersson (M) skriver dessutom i sin blogg att:  

"Kanske är det lättare att diskutera kvotering i bolagsstyrelser än att lägga sin kraft och energi på det faktum att ungefär 300 000 utrikes födda kvinnor står helt utanför arbetsmarknaden."

Det jag då frågar mig är VAR hon får dessa siffror ifrån??? Det finns ingen som helst källhänvisning till detta i inlägget som du kan läsa i sin helhet här.

Om man tittar på Arbetsförmedlingens veckostatistik så kan man se att vecka 3 så fanns det totalt 154.466 utrikesfödda personer inskrivna hos Arbetsförmedlingen (antingen öppet arbetslösa eller arbetslösa i program med aktivitetsstöd) och då är både män och kvinnor inräknade. Så VAR har Elisabeth Helmersson hittat de siffror hon angett?

När tänker Alliansregeringen följa riksdagens beslut om att inga fler ska skrivas in i FAS 3? Väntar också med spänning på att Miljöpartiet ska skrida till handling med det som jag skrev om här.

Återkommer med rapportering.

Irene

1 kommentar:

  1. Tjabba
    ´Lungn så här ska du göra, skapa en hemsida och få det att se ut som ett föertags hemsida med tele nr och allt och be en kompis svara med företags namn så det verkar korekt så kan dom ge dig alla referenser du behöver som att du är en mycket duktig och pålitlig ”doktor” och skriv ett cv så är det bara och söka villket chef jobb som hälst den som juger mest vinner, Lycka till med nya top jobbet och tipsa andra oxå om detta. ps du kan oxå hjälpa andra då med mycket bra referenser o cv för bara 200kr i månaden och det är ingen brist på arbetslösa så du kan bli rik på detta oxå.

    SvaraRadera