tisdag 10 januari 2012

Kan förstå att folk köper argumenten

En förståndig kille (i mina ögon), Fredrik Dahlström, skriver kloka kommentarer på ett inlägg hos Alliansens Vänner som du kan läsa här.

Så här skriver han:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kan förstå att folk köper argumenten! Den fina retoriken uppfyller sitt syfte måste jag säga! Med dessa formuleringar får man fas3 att låta som något barmhärtigt, i ärlighetens namn förstår jag att folk köper skiten! Det låter ju hur bra so...m helst!

Måste dock säga att bakom alla fina formuleringar och siffror finns det människor! Människor som faktiskt lever på en ekonomi som inte går ihop i praktiken! Fas3 som idé är grymt bra; tanken att arbetslösa och långtidsarbetslösa ska få möjligheten att, med statens hjälp, komma ut i arbetslivet och jobba upp självkänslan är socialistisk och fin! Fördelningen utav pengarna däremot, den är borgerlig och ful! Att vi delar ut, bara till fas3-anställare, 130 miljoner/mån, av våra skattepengar SAMTIDIGT som företagaren får GRATIS arbetskraft är dock helt otroligt dumt! VÅRA skattepengar ska investeras i OSS och så enkelt är det! VÅRA skattepengar ska inte delas ut till privata företagare SAMTIDIGT som vi har 200.000 FATTIGA barn i Sverige.

Läste nyligen att det som avgör huruvida man för höger- eller vänsterpolitik beror på hur man väljer att fördela de pengar man har. Högern har på ett tydligt sätt visat hur de vill spendera VÅRA, eller era pengar, jag studerar, och detta måste få ett stopp! 5,2 miljarder till krögare, privata personer där majoriteten antagligen stoppar pengarna i egen ficka, 1,5 miljarder/år till privata personer som inte bara får pengarna utan även gratis arbetskraft, 80 miljarder i skattereducering där majoriteten av pengarna hamnar i de välbärgades fickor! Vet inte hur mycket som går till privata vårdbolag och privatskola för att sedan föras ut ur Sverige till skatteparadis!

Sedan måste man fråga sig; vart tar vi dessa pengar ifrån? Vad blir det för konsekvenser för den enskilde individen med detta bortfall? Vad får det för konsekvenser för samhället? Vi får aldrig glömma att det som gör att våra sjuka, gamla och arbetslösa kan ha tak över huvudet är SKATTEPENGAR! Vad händer då när vi tar dessa pengar och ger till dem som redan har mycket pengar? SJÄLVKLART får de sjuka, gamla och arbetslösa det sämre! Allt detta för att fylla fickorna på de privata företagarna!

Sverige MÅSTE få ett regeringsskifte! Sverige behöver en nu fördelningspolitik där man inser att skattepengar betalas för att säkra ens trygghet om man blir sjuk, gammal eller arbetslös. Skattepengar betalas för att vi alla ska ha en möjlighet att gå i en bra skola oberoende av ens familjs personliga ekonomi! Skattepengar betalas för att samhället ska hållas relativt jämlikt så att kvalitén på vården inte regleras utifrån plånboken! Inom socialismen är allas liv lika mycket värda. Man är inte värd bättre vård eller skola bara för att man har mer pengar!

Nu får det vara nog, jag är otroligt besviken på hur det ser ut i Sverige idag! Jag är oerhört besviken på att de rika får mer pengar i plånboken på bekostnad av de sjuka! Men framförallt är jag besviken på Svensken! Svensken som tar ALLT för givet; bra sjukvård, bra skola, mat för dagen, tak över huvudet, värme på vintern, julklappar på julafton! Ja Svensken, personen som tar allt för givet och bara vill ha mer!

(Har du orkat läsa hela vägen vill jag till sist be om ursäkt för ett långt inlägg som kanske blev lite tjatigt)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fredrik Dahlström





Jag är glad över att det faktiskt finns människor som Fredrik, som har förmågan att lyfta fram och visa saker ur ett annat perspektiv än det som ofta framgår från Alliansens sida. Att det finns människor som faktiskt reagerar och vågar stå upp för sina åsikter och värderingar. Jag hoppas att
fler människor ska göra som Fredrik Dahlström. Vi behöver göra våra röster hörda!

Börjar svenskarna vakna?

/ Iréne



2 kommentarer:

  1. För dessa vettiga åsikter blir man troligtvis blockad och avstängd från Alliansens sida på FB

    SvaraRadera
  2. Alliansens FB sida gillar inte att man har negativa åsikter mot Allianspolitik... därför har de tydligen tagit för vana att blockera personer som kommer med kritik på deras "fan-page"...

    Jo, jag har hört det...

    SvaraRadera