tisdag 14 februari 2012

Svar till Hanif Bali om artikeln

Bäste riksdagsledamot!

Tänker inte bli personlig och kalla dig vid förnamn, för jag känner inte dig och har ingen lust att lära känna dig heller.


Vill bara kommentera ditt inlägg om oss arbetslösa.


Jag fyller 50 år i år och har varit arbetslös sedan mars 2008.

Är numera inskriven i jobb och utvecklingsgarantins fas 3.


Hann med att jobba 28 år innan jag blev arbetslös, både som egen företagare, men även inom den privata sektorn och offentlig förvaltning.


Hade kunnat varit din pappa, så gammal är jag, innan du ens var påtänkt så var jag ute i arbetslivet, vissa perioder med både 2 och 3 jobb samtidigt bara för att jag gillar att jobba mycket.

Så du skulle bara veta vilket helvete det är att gå hemma dag efter dag och söka jobb på nätet och i bästa fall få ett nej tack till svar.

Jag har försökt komma med förslag både till er politiker och arbetsförmedlingen om hur man skulle kunna göra det hela bättre, men det enda som händer är att man får något standardtack till svar.


Vid mitt första möte för snart 4 år sedan med min första handläggare på AF bad jag att få en tvådagarsutbildning i en stor företagsväxel som används på många företag. Jag har suttit i växel, men inte med just den modellen. Jag hade tagit reda på vilket företag som höll i utbildningen och vad den skulle kosta, den skulle gå på cirka 5000 kr.

Men jag fick nobben, för om någon var intresserad av mig så skulle jag få utbildningen på plats.

Tänk om jag fått gå den utbildningen, då hade jag kanske haft jobb idag och inte legat samhället till last och då hade 5000 kr varit billigt.

Nu i Fas 3 får jag inte heller gå några utbildningar i väntan på jobb, utan man får tydligen bara gå kortare utbildningar om dessa kan leda till jobb.

Varför kan inte vi få möjlighet att plugga dataprogram, eller något annat som vi kanske behöver bli bättre på?


Jag och många med mig undrar hur ni tänkt, för det har ni väl gjort????


Tänker inte bli så långrandig utan går rakt på det som gjorde mig mest upprörd med ditt inlägg.

Vad MENAR du med att vi arbetslösa inte kan duscha eller passa tiderna?

I alla jobb jag har haft har jag varit på plats i GOD TID, det gäller även nu som arbetslös.

Jag är UPPFOSTRAD med att hålla tiden.

Jag ÄR ÄVEN UPPFOSTRAD med att hålla mig hel och ren.

För kännedom så duschar jag eller badar två gånger per dag, och byter även underkläder och strumpor innan jag börjar lukta.

Jag borstar också tänderna två gånger per dag och sköljer med munskölj.


Vad det gäller dig däremot så får du ursäkta om jag blir oförskämd, men det är från dig den unkna lukten kommer, det är från din mun och fingrar så hoppar på oss arbetslösa som du gör.


Du har väl inte glömt vilka som röstat på dig? Det kan ju även vara arbetslösa som kanske satt ett kryss före ditt namn på valsedeln.


Jag hoppas att dessa 2014 tänker sig för både en och två gånger innan man lägger sin röst i valurnan och att du blir en parentes i vårt parlament.


Hälsningar Åke Svelander

1 kommentar:

 1. Svar jag fått från Betty Malmberg, moderatkollega:

  Hej igen Åke,
  Jag har precis läst artikeln du hänvisade till men Nej, den debattartikeln och dess formuleringar får stå för honom.
  Hälsningar
  Betty

  SvaraRadera