tisdag 13 mars 2012

Nu ordnas det mässor för FAS 3 anordnare att visa upp sig på!

FAS 3 fortsätter att växa och frodas! Nu ordnas även mässor för anordnarna att visa upp sig på. Blåeld skriver om detta och vill göra reklam för sig... de skäms inte ett dugg.

Det är tydligen nu helt legetimt att anordna mässor för anordnare att visa upp sig på. Arbetsförmedlingen har fullt upp med att fösa in människor i FAS 3 och hitta anordnare som vill ta emot dem.

Läs mer i denna länk.

Skydds­vär­nets Vård­kedja är tydligen en anordnare som sysselsätter folk i FAS 3 med bland annat vård av olika slag så som: famil­je­vård, arbets­trä­ning, och boen­de­stöd. De driver även ett Kon­fe­rens & Kon­tors­ho­tell där de söker fas 3 del-tagare för upp­gif­ter och utbild­ning inom kon­fe­rens, recep­tion, vakt­mäs­teri, med mera.

Trapp­ste­gen är ett soci­alt före­tag i Stock­holms­re­gi­o­nen som bland annat har en syateljé där FAS 3:or syr på beställ­ning, men även utför enklare repa­ra­tio­ner och ändringar. De har även en second hand butik där många sysselsätts...

Många är de anordnare som vill ha en bit av tårtan som erbjuds... betald arbetskraft!

Nu undrar man, ska vi ha det så här i Sverige?

Arbetsgivare som får in 5000 kr från staten per deltagare per månad, som de sedan inte betalar lön till, inte några sociala avgifter...

När blir det "din tur" att se ditt lönearbete bytas ut till en FAS 3 sysselsättning?

Det är något som är ruttet i svensk arbetsmarknadspolitik...

/ Iréne






2 kommentarer:

  1. Blåeld länkar nu till denna sida och kallar denna blogg för "belackare".... se denna länk...
    http://blaeld.org/tag/fas-3/

    De skäms inte ett dugg skriver de.

    "Vi inom Blå­eld har som mål­sätt­ning att skapa nya nya arbets­till­fäl­len för våra del­ta­gare. Vi har redan kun­nat starta 10 soci­ala före­tag och anställt 20 tidi­gare lång­tids­ar­bets­lösa. Blå­eld pro­fi­te­rar inte på mig som fas 3 del­ta­gare. Det är skill­na­den mel­lan oss och många andra anord­nare inom jobb och utvecklingsgarantin."

    De tjugo som fått jobb... är de handledare nu för de övriga fas 3:orna i de 10 sociala företagen som man skryter om?

    Ska våra skattepengar bekosta detta? Sen undrar jag. Var kommer de som är i FAS 3 in? Varför nämner inte Blåeld deras ersättningar. De som lever av allt från ersättning i form av försörjningsstöd till existensminimum upp till maxbeloppet på 680 kr per dag. Inte många har maxbeloppet idag har jag förstått. De flesta hamnar väl på någonstans runt femtusen, lika mycket som anordnaren får av staten... Vem kan leva på femtusen kronor?

    Jo, jag tycker faktiskt att de borde skämmas Blåeld. Jag tycker att de borde läsa mer än inlägget här ovan. Ersättningsnivåerna för dem i FAS 3 och alla kränkningar som FAS 3:or får utstå från alla håll och kanter i samhället. Sköra, duschar inte, måste lära sig gå upp och att passa tider, få någon att fika med, socialiseras, få rutiner... senast idag läste jag om anordnare som kallade FAS 3:orna för brukare... vårdtagare brukar benämnas så... men människor i FAS 3 är arbetslösa och faktiskt är många av dem fullt friska och arbetsföra.

    När blev arbetslöshet en sjukdom?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur många företag ska startas och betalas med skattepengar innan detta får ett slut? Det ploppar upp anordnare överallt tycks det som och fler och fler sociala företag och andra vill göra sig en hacka på arbetslösheten, men inte utnyttjar de arbetslösa FAS 3:or inte... förresten så är det troligt att många av dem som får jobb hos anordnarna får anställning med så kallat nystartsjobb, vilket även det betalas i huvudsak av statliga medel... ja jisses, vilken marknad...

      Radera