tisdag 20 mars 2012

Några FAS 3 anordnare i Göteborg

Arbetsförmedlingen på Hisingen i Göteborg delar ut A4-sidor med anordnare inom FAS 3 så att alla som är aktuella att byta FAS 3 plats ska kunna göra sig en uppfattning om utbudet... här är några av de aktuella anordnarna...
Hökälla kan du läsa lite mer om här. Och här.


Anordnarna är ju sekretessbelagda... fast här ligger de nu helt öppet på en disk... bara att plocka åt sig... och det här är ju smidigt för Arbetsförmedlingen... då slipper de ju kalla alla och envar i FAS 3 för enskilda samtal eller gruppsamtal...
IT-lyftet har en hemsida på nätet som du kan hitta här.
De har bland annat ett projekt som går ut på att skapa en fiktiv lansering av en produkt...

"Nu har vi öppnat vårt nya ställe på Sveriges fjärde största ö: Hisingen! Kurserna börjar redan på onsdag då vi startar upp med en GIMP-kurs. Att montera sin egen kontorsstol blev första jobbat."Kyrkan bistår med "Uppdrag medmänniska"... detta kan du läsa mer om här.

"Behöver du:
+ Byta glödlampor eller gardiner?
+ Sätta upp tavlor eller speglar?
+ Hjälp med andra praktiska ting?

Medhjälparen ställer upp!"
 
Det finns mycket som anordnare kan tjäna pengar på... idérikedomen är enorm... och FASARNA måste ju hitta ett ställe att vara på för att få sin ersättning så det gäller att locka dem till sig... för folkets skattepengar (anordnarbidragen) är ju bra för affärerna...

Det är fantastiskt vilka innovationer det finns ändå... bara man kan pumpa staten på pengar och utnyttja människor som inte har något annat val än att delta eller svälta...

Hur ska man få ett stopp och ett slut på detta förnedrande?
Gå med på Solrosuppropet, som i år gör ett upprop både mot utförsäkringarna och FAS 3, det går av stapeln på Annandag påsk, anordnas i flera städer runt om i Sverige. 
För mer information om Solrosuppropet, gå in här.


/ Irene

7 kommentarer:

 1. Vem kan man tro på längre i Sverige? När stora hjälporganisationer högst frivilligt ställer sig till förfogande för att främja denna vår största arbetsmarknadspolitiska skandal i modern tid?
  Samma skit är det till och med i socialdemokratiskt styrda kommuner som exempelvis Borlänge där man aktivt medverkar till att placera Fas3 i kommunen.

  Jag säger som Magnus Uggla.. Illa... jag mår illa... Nu lägger jag en pizza och går ut.

  SvaraRadera
 2. Ja Bengt Fredriksson, det är en mycket bra fråga. Det tycks inte finnas någon ände på denna horribla människosyn. Jag önskar jag kunde lägga en pizza och kliva ur systemet... tror det är många som känner likadant.

  SvaraRadera
 3. All heder åt hjälporganisationerna och kyrkorna som gör detta otroliga arbete, all oheder åt regeringen som gör det ovärdigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast hjälporganisationerna och kyrkorna medverkar i och med detta till snedvriden konkurrens och dumpade löner... så att detta skulle vara hedervärt kan då åtminstone inte jag se... Mikael Risenfors.

   Radera
  2. Se här en Röda Kors chef som ivrigt försvarar Fas3, inte mycket heder i detta.
   http://www.dt.se/nyheter/hedemora/1.3625435--se-fas-3-som-den-tillgang-den-ar-

   Radera
  3. Bengt Fredriksson, jag håller med dig om att det inte finns mycket heder i detta som framkommer i din länk ang Röda korset och FAS 3.

   Att det är så bra att få betald arbetskraft, det förstår jag att hon tycker, men att den som är i åtgärden, det vill säga FAS 3;an knappt får en krona, det talas det inte om.

   Man kan inte leva på femtusen kronor per månad, vilket är ett belopp som tillfaller många av de som befinner sig i åtgärden. En liten del får maxbeloppet på 680 kr per dag, men det är absolut många fler som får mycket mindre än så.

   Nej, jag tycker inte att det är hedersvärt av hjälporganisationerna. Det är inte hedervärt av någon av anordnarna. Jobbfabrikens Ivan Daza är väl den största snyltaren av de alla.

   Radera
 4. Kyrkor och hjälporganisationer har mist alla trovärdighet och heder genom att utnyttja folk i fas3. Aldrig att jag skänker pengar i en röda korset bössa eller till lutherhjälpen nått mer för att inte tala om den värsta parasiten av dem alla frälsis kokande gryta.

  SvaraRadera