tisdag 4 december 2012

Mc Donalds och betalande arbetskraft.

SKANDAL ropar media. Mc Donalds Sverige 2012. Två chefer är polisanmälda för att de ska ha tagit betalt från personer för att de skulle få jobb i hamburgerkedjan, skriver Aftonbladet. Jag själv blir fundersam och undrar varför det inte är samma skandal att staten betalar arbetsgivare för att ge jobb (ja det kallas sysselsättning) till personer i FAS 3. Vad är skillnaden?


De i FAS 3 ges chansen att få en sysselsättning, att komma närmare jobbet... "få en nära jobbet upplevelse" och "får känna sig behövda"... det är "frivilligt"... så sluta gnäll!!! Det är inte anordnarnas fel att DU är arbetslös! Du måste få incitament att ta det där jobbet som inte finns! Fatta! Latmask! Ryck upp dig! Ta på dig det stora leendet och var nöjd! Strunta i arbetsmiljön. Strunta i lönen! Det är överskattat. Semester, det  har du ju haft i flera år nu! Börja jobba usling!

Som sagt. Mc Donalds säljer jobben för 100 000 kr. Arbetsförmedlingen hittar anordnare i FAS 3 som får 60 000 kr (ungefär) per år och per deltagare som får jobbet. Helt lagligt (?) Sverige är ju bara sååå fantastiskt. Vad kommer härnäst?

Hörde talas om det här med jobb för ungdomar som inte ska innefattas av LAS och där de ska kunna sägas upp helt utan anledning... vänta bara, får jag gissa så kommer det mera...

Iréne
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar