onsdag 12 december 2012

Nya Direktiv till FAS 3 Anordnare i Norrköping

Fick mail från anonym om att det nu införs Nya Direktiv till Anordnare i FAS 3 - Sysselsättningsfasen - i Norrköping. Om Arbetsförmedlingen fått direktiven från högre ort eller själva valt att göra dessa förändringar på eget bevåg, vill jag låta vara osagt. Men som jag personligen uppfattar det så kommer detta från högre ort.

Detta har ryktats om från flera städer och Nu kommer man inte längre att få möjlighet att söka arbete hemifrån som många tidigare kunnat göra på så kallad "Jobbsökardag". Om man läser vidare i dokumenten som jag här har bifogat, så ser man att försäkringarna inte gäller för deltagare som söker jobb hemifrån, vilket man tydligen hävdar är skälet till detta?


Svångremmen dras åt!


FAS 3 pyssel till försäljning

Det lär nu vara många anordnare som utökar tidigare lite mer generösa närvarotider så att det helt och hållet nu blir heltid 8-17. Hurivida det går att bortförhandla detta eller inte med AF eller att förhandla med AF om att man trots allt ska kunna söka jobb hemifrån, det vet inte jag. Men jag vet dock att en del anordnare protesterat mot detta och INTE tänker sig att följa dessa direktiv... om det går att genomföra. Det återstår att se.


Kommentarer på detta?


/ Iréne


3 kommentarer:

 1. Men det är ju inte hos alla anordnare det finns tillgång till datorer ju hos andra är det massor med folk som ska dela på samma dator. Jag skulle inte vilja att mina CVn och personliga brev kan läsas av vem som helst inte enda av anordnarna det är privat korspondens.

  SvaraRadera
 2. Hej FASORNA, lustigt att du har samma namn som den här bloggen :)

  Jo visst är det så, men om man läser dessa dokument som ska ha skickats ut till alla anordnare så SKA anordnaren ge möjlighet till deltagaren att söka arbete på sysselsättningsplatsen under programtid och det SKA ske på sysselsättningsplatsen... hur AF tänker sig att detta ska gå att lösa är ett stort frågetecken för många. På Myrorna till exempel lär det vara MÅNGA deltagare och mycket få datorer att tillgå.

  Förvisso finns det USB minnen, det lär man nog få bekosta på egen hand som deltagare.

  Lycka till

  SvaraRadera
 3. Aha, nu ser jag, du är en av dem som skriver på bloggen FASAN.

  http://fasan.svenskablogg.se/

  Bra sida det också! :)

  SvaraRadera