torsdag 20 december 2012

Pumornas attacker mot FAS 3 fortsätter


De har gått via Domstol och gjort anmälan mot Arbetsförmedlingen.

"Aktuellt mål har gått igenom alla rättsinstanser i Sverige ( Tingsrätten, Hovrätten och Högsta Domstolen) och är nu överklagat till Europadomstolen för internationell prövning samt polisanmält i Sverige för brott mot svensk lag, mänskliga rättigheter och en myndighet som handlar i strid mot regeringens uppdrag."

Detta går att läsa i Pumornas egen blogg.
Vidare läser jag:
* När fallet hamnar i domstol anlitar Arbetsförmedlingen en extern byrå och tre ombud mot mig (som samtliga agerade i målet) mot mig som enskild som stod utan ombud: för att häpnadsväckande försvara arbetslöshet istället för anställning (!!! ) och det till en kostnad av 140 000 skattekronor - och lastar mig denna faktura ovanpå mina skador, vilket för en arbetslös motsvarar en årslön.
 
* När denna faktura bestrids, inges i polisanmälan och hänskjutningen till Europadomstolen med ett uppsåt att slå ut en enskild medborgare, blev det plötsligen "uppenbart oskäligt" och fakturan är nu på 10 000 kr.

De har nu släppt en video på Youtube som du kan se här

God Jul Fredrik Reinfeldt? 
Jag personligen tycker att detta är jättetuffa brudar! Go girls, go! Men jag häpnar över att man lagligen kan skicka en faktura på 10.000 kr (ja den var ju på 140.000 kr innan den bestreds) till en privatperson, en arbetslös i FAS 3 utan inkomster, en människa som riktar kritik mot ett system som inte håller! 


Det ÄR verkligen så att man ÄR rättslös i FAS 3! Det är horribelt. 


Det kanske är fler än jag som känner att man kanske skulle starta en insamling för att hjälpa Pernilla Wadborg med fakturan? Någon som har några förslag på hur detta skulle kunna gå till så är ni välkomna och maila. (se länk ovan till höger).

Irene


3 kommentarer:

  1. Förstod inte vad det handlade om, måste genast läsa igenom o titta på klippet! SNÄLLA fortsätt med denna blogg, den stärker oss alla som går igenom denna nedvärdering. Kan vi försöka komma på något som vi kan göra på en fas 3 plats som kan få detta slavarbete att ta slut? ? B.e

    SvaraRadera
  2. Se som är på FAS platserna borde maska och vara allmänt klantiga... oerhört få går vidare till arbete med lön, varför anstränga sig? De enda som tjänar på detta är anordnarna...

    SvaraRadera
  3. Tack för uppskattningen! :D

    SvaraRadera