lördag 29 december 2012

Enda trösten - Att få ge AF fingret!

Idag har Sydsvenskan ett inlägg om FAS 3.

De skriver bland annat:


"För ett år sedan krävde en majoritet i Sveriges riksdag stopp för fler arbetslösa i "Fas 3". Trots det har åtgärden vuxit kraftigt: 33 057 personer sysselsätts i dag hos privata och offentliga anordnare. "Slavarbete", säger Hillevi Larsson (S) från Malmö. Hon utesluter inte en misstroendeförklaring mot ansvarige ministern.
Det låter som en slutförvaringsstation.

"Fas 3."


och vidare läser jag


 "Enligt Arbetsförmedlingens senaste statistik

över Fas 3 fick 16,9 procent av de 17  863

personer som lämnat åtgärden det senaste

året ett riktigt arbete."

God Jul & Gott Nytt År önskar FASORNA
Det skulle i så fall innebära att ca 3000 personer har lämnat FAS 3 för ett arbete under 2012. Det jag misstänker är dock att de flesta av dessa arbeten handlar om så kallade SAS, FSAS eller i bästa fall (för den anställde) Nystartsjobb. Alltså sådana anställningar där STATEN betalar det mesta av den anställdes lön och där villkoren för den anställde inte riktigt ser ut som för de människor som idag har lyckan att ha ett jobb på den reguljära arbetsmarknaden där de har kollektivavtal och justa villkor (vilket förvisso ser ut att haverera allt mer för allt fler grupper, eftersom de otrygga anställningarna ökar).

Men sen undrar man ju, vart tog då resterande ca 15.000 personer som lämnade FAS 3 vägen?


Ja en del lämnade säkert pga att de äntligen fick ta pension, en del kanske beslutade sig för att börja studera på komvux med studielån från CSN?

De som började plugga... undrar om de blev informerade om att OM de pluggar i över Ett år när de är i FAS 3 inte är välkomna tillbaka i JUG om de inte får jobb sen...?
De får då förlita sig på anhörigas välvilja till att försörja dem. Sanningen kan dimpa ner och slå hål på många drömmar.

En del lämnade dock också för att de insåg att de inte längre får någon ersättning när de kliver in i FAS 3.

Den enda trösten i detta vore ju att få ge AF fingret och kunna söka jobb VAR man vill, NÄR man vill och HUR man vill... om man nu har en anhörig som kan och är villig att försörja en. Alla har inte det. 

Kan inte den där arbetsmarknadsmininstern Hillevi Engström (M) inse att det är dags att FASa ut FAS 3. Här har du chansen till ett suveränt Nyårslöfte Hillevi Engström! Ta med dig det upp till dina Allianskamrater och sedan är det bara att sätta fart!

God Jul och Gott Nytt År vill jag härmed önska alla som läser FASORNA bloggen! Återkommer med nya inlägg nästa år! 

Irene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar