torsdag 12 juli 2012

Uppdrag Granskning - När kommer uppföljningen om FAS 3?

Igår sändes då denna "uppföljning" av FAS 3 på Uppdrag Granskning. På bästa sändningstid.

Det var förvisso bra, men det var ju mest bara repris. Den korta "uppföljning" som gjordes på slutet talade ju bara om vad man redan visste, förutom att denne "Jan-Erik" som tidigare hade deltagit i "Gröna Jobb" under en socialdemokratiskt ledd regering och som senare gjorde precis samma jobb fast nu i FAS 3 fast med avsevärt mindre ersättning, ja inte ens med lön och kollektivavtal som han tidigare hade när han gjorde jobbet i "Gröna jobb" det rapporterade de om... han har fått byta anordnare...

Att riksdagen den 9:e juni 2011 röstade för att inga fler arbetslösa skulle föras över i FAS 3 tog man inte upp, inte heller att regeringen struntat i omröstningen och att 5000 fler har gått in i FAS 3 sedan omröstningen.

Man berättade inte heller om hur Ivan Daza och Jobbfabriken gjort stora pengar på att sysselsätta arbetslösa med dina och mina skattepengar.

Jag hade hoppats på uppgifter som skulle sätta igång debatten igen. Men det kom inget.

Man undrar vad UG tänker göra med den information, den som de efterlyst från folk i FAS 3 eller som har lämnat FAS 3, som de fått in. Kommer det en riktig uppföljning? Eller var det här allt?

Förhoppningsvis har ändå budskapet nått några till av alla dessa människor som undrar "Vad är FAS 3" eller de som TROR att man i FAS 3 får a-kassa som förr...

Förhoppningsvis.

Men kampen går vidare. Vi tystnar inte! FAS 3 ska bort!!!

/ Irene

1 kommentar:

  1. Blir s-styrda regeringen bättre. Minns med FASa ännu Aktivitetsgarantin, där människor utnyttjades som gratis praktikanter och alla dessa totalt medingslösa coachingkurser med ointresserade coacher som strax innan varit arbetslösa själva.
    SÅ har vi ABF där gubbefeta s-pampar roffar åt sig av fas 3 bidragen och arbetskraften för att hålla verksamheten vid liv.
    För det här är väl en sosseblogg, uppsatt och drivs av en sosse?

    SvaraRadera