måndag 28 november 2011

Snattat från Facebook:

Har kommit fram till att det är dags att komma ut, kosta vad det vill. Jag deltar i FAS3-programmet i Botkyrka kommun som placerad hos BFC - Botkyrka FöretagarCentrum och det är en helt meningslös Arbetsmarknadsåtgärd, jag har varit här nu i 7 månader hos BFC, vilket är en underorganisation till Företagarna, som är mer känd, och jag har jobbat kanske 10 timmar effektivt under den tiden, och det är en optimistisk uppskattning, Anders Eriksson som är chef för verksamheten har gjort klart för mig att det hela är en fråga om en ekonomisk fördel för Företagarna och han har uppmanat mig att hitta på egna aktiviteter. Visserligen struntar han i närvaron, vilket är bra, för mig så jag kan söka jobb, men hela upplägget är sjukt. Han har tagit in 6 FAS3-are nu och vill ta in fler. Men det finns ingen bas för verksamheten utom att han vill finansiera sitt eget kontor. Han är helt nöjd om vi FAS 3-are håller oss lugna och kommer och går som vi vill så länge vi drar in 5.000 kr per person och månad. Tala om cynism. Ja, han är säkert en bra person privat men när det gäller pengar förlorar människor alla moraliska värderingar. Vad som gör mig upprörd personligen är att AF skickar ut mig på en sån här "aktivitet" - den är ju totalt meningslös. Jag kommer inte närmare ett arbete på något sätt. Är allt bara ett stort bedrägeri för att fördela statens pengar? "

3 kommentarer:

 1. Det här ger mig nästan hjärnblödning av ilska.
  Man kan undra varför inte anordnare INNAN de får ta emot oss FAS3:are får redovisa vad man har för "plan" för oss.Det ska banne mig inte betalas ut några pengar utan handlingsplaner.
  Vilka företagare eller andra köper grisen i säcken och struntar i att kolla vad man får för pengarna?
  Det är nog bara arGhetsförmedlingen som kan komma på en så urbota dum idé.

  SvaraRadera
 2. Kontakta AF! Så här får det inte gå till och ska inte gå till på en fas-3-plats.

  SvaraRadera
 3. Men för f*n, "så här får det inte gå till på en fas-3-plats". Nähä? Vad lever du zappa i för låtsasvärld? Tror du på allvar att det finns en enda fas3-plats som är ok? Där du välkomnas som "en i gänget"? Där du får en arbetsplats, tillgång till de arbetsverktyg du behöver (telefon, dator, papper, penna osv eller vad det nu kan vara) och dessutom får vettiga och eventuellt meriterande uppgifter att pyssla med?
  De platser existerar ej. Dels för att du inom fas 3 inte får tränga undan "riktigt jobb" och därför inte heller får göra för "riktiga arbetsuppgifter" (vilket i sig är rätt eftersom du i så fall bör få lön för det som vem som helst annan som arbetar för lön på det stället du är).
  Det mest tragiska i detta är precis som personen i inlägget skrivit att det inte finns den minsta intention från arbetsgivares sida heller att hjälpa arbetslösa och förbättra chanserna att nå ett riktigt lönearbete. Det skulle ju i så fall innebära att arbetsgivaren "förlorar" flera hundra tusen skattefria kronor i månaden...
  Det är ta mig tusan en stor skam att detta överhuvudtaget kan fortgå.

  SvaraRadera