tisdag 1 november 2011

LEDIGA PLATSER I FAS 3

Det är ju härligt vad mycket arbeten det finns som arbetsgivare vill ha betald arbetskraft till...

Kooptima är en av de som har LEDIGA PLATSER I FAS 3

De skriver bland annat:

"Inom vår grupp för mark- och fastighetsskötsel erbjuder vi 2-3 lediga platser för deltagare som vill jobba med trädgårdsarbete och odling i avslappnande utomhusmiljö. I arbetsuppgifterna ingår även enklare underhåll och reparationer av fastigheterna.

Inom vår verkstadsgrupp erbjuder vi 4-5 lediga platser för deltagare som har mekaniska kunskaper och intresse för att jobba praktiskt. I arbetsuppgifterna ingår service, reparationer och montering av begagnade cyklar."De har också fräckheten att söka personer med specifika kunskaper. Undrar om de även vill ha CV från de sökande?
STOSSE har mest Idrottsföreningar inom sitt gebit...

"Stosse erbjuder sysselsättningsplatser med spännande administrativa uppgifter.
Vi har även introduktionsmöten för närmanden till föreningslivet."
"Vad är Stosse? Medlemsföreningarnas Intresseförening
Har ni i er förening sysslor som inte blir utförda på grund av resursbrist och behöver förstärkning?
Vi på Stosse har ett samarbete med arbetsförmedlingarna i Stockholm och kan nu erbjuda er medhjälpare som resursförstärkning för arbetsuppgifter som ni i idrottsföreningen vanligtvis inte hinner med.
Meningsfull sysselsättning
Vår målsättning är att hitta en meningsfull sysselsättning i samarbete med arbetsförmedlingen för arbetssökande som är i fas tre (Jobb- och Utvecklingsgarantin). Ni får en extra medhjälpare till er verksamhet och ger samtidigt en person som varit arbetslös en längre tid nya erfarenheter, meriter och referenser."

En HEMLIG lista på FAS 3 anordnare publicerades bland annat av Folkbladet 2011.05.20 vilket du kan läsa om HÄR 

I LO-tidningen kunde man den 1:a september läsa om att från och med nu ska de som deltar i fas 3 tillåtas att utföra mer reella arbetsuppgifter.
"Ylva Johansson, Socialdemokraternas arbetsmarknadspolitiska talesperson, tycker att det är bra att fas 3-deltagarna får vettigare arbetsuppgifter.

– Men det är absurt att de gör riktiga jobb utan ersättning och utan att arbeta under kollektivavtal. Fas 3 måste bort och ersättas med riktiga, subventionerade anställningar med kollektivavtal.

Risken för att fas 3 ska tränga undan riktiga jobb ökar i och med att deltagarna inte får någon lön.
– Men den stora risken med fas 3 är att lönerna pressas nedåt. Fas 3 är ett led i regeringens politik för att sänka reservationslönen, anser Ylva Johansson.

Reservationslönen är den lägsta lön som en individ kan tänka sig att jobba för."

Läs hela artikeln här.

Tystnaden angående FAS 3 från oppositionen är total just nu... försöker man tiga ihjäl det?


Det vore bra om Fackföreningarna runt omkring i Sverige kunde göra gemensam sak av detta och utlysa en generalstrejk, men det är tyst... tyst... tyst...

Ingen verkar på ALLVAR vilja ha bort detta, trots att riksdagen röstat för att inga fler arbetslösa ska anvisas till denna åtgärd.

Kampen går vidare! / Iréne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar