lördag 10 december 2011

ISKALLA SVERIGE



...Samhället Sverige är en katastrof i många hänseenden... de som har jobb och är friska utan handikapp och ännu inte är nära pensionen eller de som inte har barn i skolan eller har barn som är på väg ut i arbetslivet, kanske inte märker så mycket av det... men de grupper jag nyss nämnde är de som verkligen märker av de iskalla vindarna som blåser....

Det skrivs om arbetslösa som utnyttjas som gratis (eller faktiskt betald) arbetskraft. Det skrivs om sjuka som hamnar mellan stolarna och som av Försäkringskassan klassas som friska men som av Arbetsförmedlingen klassas som sjuka. Det skrivs om människor som blir utan ersättning och som inte ens får socialbidrag, numera kallat försörjningsstöd. Det skrivs om dagisgrupper som är så stora att små barn far illa. Det skrivs om betyg som sätts på felaktiga grunder och det skrivs om apotek som inte kan tillhandahålla viktiga mediciner. Det skrivs om åldringar som man inte byter blöjan på för att den inte anses tillräckligt tung. Det skrivs om ungdomar som förtidspensioneras för att de inte klarat av skolan och att de inte får jobb. Det skrivs om handikappade som inte längre får assistans... Mitt i eländet så marscherar nazister på Stockholms gator och vad gör stadsministern?

Jo, han sitter på teve och försöker charma svenska folket i något underhållningsprogram (orkade inte titta själv, det blir så patetiskt) och detta när han nobbat att debattera med socialdemokraternas Håkan Juholt, när han inte ansett det tillräckligt viktigt att närvara vid ceremonin för de vanvårdsdrabbade...



Man kan också undra vad arbetsförmedlingen sysslar med om man ska tro vad som står i följande artikel i Expressen. En muslim skulle tvingas att äta griskött... det är ju ren och skär mobbing i mina ögon... eller? Att gå en arbetsmarknadsutbildning kan väl ändå inte innebära att man tvingas till saker som går emot ens egen religion eller ens egna värderingar. En vegeterian skulle ha känt sig lika kränkt i detta sammanhang. Att en nötallergiker tvingats tugga på nötter och sedan spotta ut vore lika illa i min mening.


En annan artikel om Arbetsförmedlingen berättar att de anlitar företag utan kollektivavtal. Ja det är i och för sig inte något nytt, men förut har detta, mig veterligen, gällt företag som tar emot FAS 3:or... nu handlar det om riktiga jobb mot lön.

"Arbetsförmedlingens ekonomichef, Karin Leth, är ansvarig för myndighetens upphandlingar. Något krav på kollektivavtal går inte att ställa i upphandlingen, säger hon.
– Vi borde ha samverkat om upphandlingen och informerat facket. Det var en miss från vår sida, säger Karin Leth.
ST Press har tidigare rapporterat om att Bemannia-anställda jobbar på Pensionsmyndighetens kundtjänst."



Man undrar hur länge detta ska hålla? Man undrar hur länge stadsministern ska lyckas med att hålla ställningarna där uppe i riksdagshuset. Att det mörknar på himlen i vinternattens Sverige märker vi alla av. Att det mörknar i Sverige...det känns inte som alla riktigt har förstått ännu...undrar vad Eurokrisen kan göra för skillnad? Tyvärr är det ju ofta så att innan man själv drabbas av arbetslöshet, olycka eller sjukdom så ser man inte så klart...det är som en dimridå...men när ridån faller...då lär det hända saker...det är i varje fall vad jag tror.

Det lackar mot jul. För många är detta en av de hemskaste tiderna på året. Det lär inte bli annorlunda i år tyvärr. En varm kram, till alla dem som kämpar där ute, vill jag sända. Kram på er!

/ Iréne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar