tisdag 13 november 2012

Nu har väl ändå Centern skitit i det blå skåpet?

...om man så säger...

Sveriges Radio P 4 Blekinge skriver:

"Centerpartist: "Långtidsarbetslösa kan jobba med att hämta fikabröd" och jag läser vidare... "Outbildade somalier kan jobba med att hämta fikabröd, menar Ingrid Hermansson (C)."

"Inför valet 2014 vill Centerpartiet vill allt mer profilera sig i välfärdsfrågor. Sedan i våras jobbar en arbetsgrupp för att ta fram en strategi för det. Ingrid Hermansson från Karlskrona, är en av fem politiker från olika delar av landet, som är med i gruppen.
I december kommer gruppen att presentera ett förslag för partistyrelsen om skattelättnader för områden med mycket så kallad utanförskap, det vill säga låg utbildningsnivå och hög arbetslöshet. Fördelen är, säger Ingrid Hermansson, att det kommer skapas nya så kallade enkla jobb.
– Vad ska vi göra med folk som inte kommer i jobb år efter år? Vi måste skapa ett system där arbetsgivare väljer dem, säger hon."
 
Reaktionerna lät inte vänta på sig:
"Riksdagsledamoten Suzanne Svensson sågar Ingrid Hermanssons (C) förslag om att, med skattelättnader, skapa en marknad för enklare jobb. Hon tycker att det är viktigt att långtidsarbetslösa får arbete, men det vore bättre att satsa på utbildning, infrastruktur och att validera invandrade svenskars kunskaper. Suzanne Svensson tycker det är oroväckande att ett sådant uttalande kommer från Centerpartiet.
– Jag gillar inte det samhälle man skissar på härvid, säger hon."
 
På facebook snappar jag följande uttalanden:

"Bra fortsätt sådär (C) 2014 är det ni som får hämta fikabröd åt en ny

regering!"

 

"Rasistiska tongångar från Centerpartiet."
 
 "Kan inte Ingrid Hermansson jobba med att hämta fikabröd istället?"

"Det var det jä... jag hört. Hon passar nog bra som kloakrensare."
 
Ja man blir ju i och för sig inte särskilt förvånad längre. Den här Alliansregeringen har ju slängt ur sig många grodor om de arbetslösa. Det värsta är väl dock att de oftast "kommer undan" med det. Det här är bra tycker jag, mer sånt från Alliansregeringen! Heja heja heja Centern, ni är snart ett minne blott! :)

 
Irene

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar