lördag 8 oktober 2011

UTFASAD och UTFATTIG "volym" i FAS 3

En del människor, arbetslösa "volymer" (som Hillevi Engström (M) har kallat dem, som hamnar i slutfasen FAS 3 inte alltid ens har rätt till aktivitetsstöd  för att delta i denna arbetsmarknadspolitiska åtgärd, men de flesta socialkontor runt om i Sverige kräver av arbetsföra människor som söker försörjningsstöd att de ska skriva in sig på AF och delta i FAS 3. Alltså sysselsättas på heltid till existensminimum.

För en del kan scenariot bli som denna punktlista...


UTFASAD och UTFATTIG och med kanske en fördärvad livssituation... där allt hopp tas ifrån en...

Undrar om politiker är medvetna om vilka konsekvenser deras reformer får... görs det någon som helst uppföljning? Någon konsekvensanalys? Eller är detta helt enkelt en medveten strategi att på ett lagligt sätt "bli av med problemet"?

Jag misstänker att många människor i Sverige tror att FAS 3 är utfasat... riksdagen röstade ju i våras för att inga mer arbetslösa skulle hamna i FAS 3. Alliansen STRUNTADE i den demokratiska omröstningen, FAS 3 växer med oanad kraft. Idag är 27.156 personer inskrivna i FAS 3... detta är en ökning med 27.4% sedan föregående år, så även om arbetslösheten sjunker något enligt arbetslöshets- statistiken (här AF)  så ÖKAR alltså långtidsarbetslösheten och åtgärden FAS 3. Lavinartat.
Hur får man människor som idag har lyckan att ha en anställning att vara solidariska med de arbetslösa och protestera mot FAS 3?

Hur får man människor som idag har lyckan att ha en anställning att förstå att denna horribla arbetsmarknadsåtgärd i förlängningen även kommer att drabba dem?

Att skriva till regeringen, politiker, fackförbund, LO, tidningar, tv, radio...
det verkar ju i varje fall inte fungera.

Folk man möter i samhället undrar, FAS 3... vad är det?

Eller så ruskar de på huvudet och tycker ja usch ja... och sen går de hem till sig och lever sina liv som om ingenting har hänt, medan de arbetslösa i FAS 3 fortsätter sin kamp för ett rättvisare samhälle...
Att hamna i FAS 3 är det största utanförskap jag någonsin känt och det skulle Alliansen utrota... i mina ögon verkar de istället vilja utrota de arbetslösa (och även de sjuka) i Sverige.

Det är dags för Alliansen att göra en pudel
och
SKROTA FAS 3... NU!!!

ANSVAR!!!


(skrivet av Iréne)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar