tisdag 25 oktober 2011

Vi är de 99 % växer världen över...Vi i FASORNA är några av de 99 %. Occupyrörelsen växer!
”Vi är de 99%. Vi är de som vräks från våra hem. Vi tvingas välja mellan att handla mat eller betala hyran. Vi är de som nekas en kvalitativt bra sjukvård. Vi drabbas av miljöförstöringen. Vi får längre arbetspass för mindre lön och inga rättigheter, om vi ens har något jobb. Vi får inte någonting medan den sista 1 % får allt. Vi är 99 %.”

Skriv ned, fota, berätta, skicka in ditt liv och din berättelse. Om du vill göra din röst hörd över vad just du har problem med, bostadsköer, bemanningsarbetet, dåliga lönen, dåliga arbetsmiljön, stressen, sjukskrivningen, försäkringskassan, utslitningen, matpriserna, hyran osv.

Maila bilder till: info@viar99procent.se
finns på denna Facebooksida:Det är dock ganska tyst om FAS 3 i media och överallt... men vi i FASORNA tystnar inte!


Men så har det då äntligen lagt sig lite… DREVET mot Håkan Juholt, Socialdemokraternas partiledare.
Just när jag satt och väntade på att få höra vad Socialdemokraternas skuggbudget hade att säga om arbetsmarknadspolitiken så sattes DREVET igång. Jag undrar i mitt stilla sinne om inte det var uträknat alltihopa. Att Alliansen ville avleda uppmärksamheten på Socialdemokraternas skuggbudget och försöka få hotet Juholt att avgå. 

Juholt är nu på Sverigeturné och försöker få prata om politik och om skuggbudgeten...


Själv gillar jag Juholt och hoppas och tror att han ska lyckas vända den ”svenska skutan” på rätt köl igen, men först måste han ju återskapa förtroendet till väljarna, som Aftonbladet och medias skamliga drev har lyckats riva ner. Men jag tror på Håkan Juholt. Han är stark, han kommer igen. Det är min personliga tro och åsikt.Men så åter till skuggbudgeten vad det gäller Socialdemokraterna och arbetsmarknadspolitiken.


Här är ett utdrag ur budgeten.


                      ”Regeringen räknar i budgetpropositionen att antalet deltagare i jobb-och

utvecklingsgarantins s.k. tredje fas kommer att fortsätta öka fram till 2015. Det stora inflödet till Fas 3 beror troligen på den dokumenterat låga aktivitetsnivån i jobb- och utvecklingsgarantin.

Kritiken mot Fas 3 har varit massiv. Media har under lång tid rapporterat om lycksökare och rena skojarföretag som sökt sig till Fas 3 och om hur oseriösa arbetsgivare tjänar pengar på de arbetslösa.I juni beslutade riksdagen på vårt initiativ, att inga nya anvisningar får göras till Fas 3 förrän bristerna är åtgärdade och att regeringen skyndsamt skulle återkomma till riksdagen och redovisa vilka insatser som vidtagits. Detta tillkännagivande har uppenbarligen haft effekt. För första gången tvingas nu regeringen lyssna till kritiken. Det är ett steg i rätt riktning att det i budgetpropositionen nu föreslås justeringar av jobb-och utvecklingsgarantin och Fas 3. Regeringen medger också att jobb- och utvecklingsgarantin inte fungerar tillfredsställande och att aktivitetsnivån är låg. Resurser ska tillföras för att öka handläggartätheten. Detta är nödvändigt att öka aktivitetsnivån och höja kvaliteten i verksamheten.Men vår huvudkritik kvarstår. Vi vill ha en annan modell där människor snabbt kommer i jobb med egen försörjning. Personer som trots stora insatser inte kan få arbete på den ordinarie arbetsmarknaden skall ha möjlighet att få anställning med lönesubvention och avtalade villkor genom t ex plusjobb inom offentlig eller ideell sektor. Vi föreslår därför att jobb- och utvecklingsgarantin fasas ut.”

Detta har jag alltså hämtat ur Socialdemokraternas Budget 2012 som du kan hitta här .”Från 2012 och framåt beräknas antalet deltagare i jobb- och utvecklingsgarantins första och andra fas sjunka förhållandevis snabbt eller från 64 000 deltagare i slutet av 2011 till 25 300 i slutet av 2014. Antalet deltagare i programmets tredje fas beräknas öka oavbrutet under praktiskt taget hela perioden fram till 2014. I utgiftsprognosen når deltagarna i fasen ett högsta antal på ca 48 000 hösten 2014. Det motsvarar då 65 procent av alla deltagare i programmet.”


Så står det i Arbetsförmedlingens budgetunderlag.

Denna går att finna här.48 000 så många arbetslösa beräknas ha fas 3-aktiviteter om tre år. 

Angående dina journaler hos Arbetsförmedlingen....

AF skriver inga journaler... dom skriver Loggar. Allt som skrivits ner om en individ,  någonsin i AFs rum och/eller korridorer, måste sparas enligt lag. Som individ har du rätt att begära ut detta matrial när som helst.
Alla loggar är underskrivna med  >namn och datum när det skrevs<  
Kan vara bra att veta. Det är bara att begära ut dessa, vilket man får göra, vad jag har hört, åtminstone en gång per år.


 
Vänsterpartiet då, vad säger de
om FAS 3 i sin budget för 2012?

FAS 3 Läggs ner
• Nej till oavlönat tvångsarbete
• Ja till meningsfulla insatser som leder till
anställning
• 10 000 övergångsjobb
• Platser för kompletteringsutbildning i
grundskola, gymnasium och högskola
• Stöd till lärlingsanställningar
• Platser i arbetsmarknadsutbildning och
yrkeshögskola

Deras budgetförslag hittar du här.


Vem/vilka har det jävligast?  Fas 3 eller de invandrare eller papperslösa som utnyttjas.?
...eller är det månne de sjuka som har det jävligast... eller fattigpensionärerna... eller de med en fast anställning som hela tiden får försämrade anställningsvillkor... eller de på bemanningsföretagen som är livegna... eller...?  Ja listan kan göras lång... på drabbade av Allianspolitiken... Många är de som står på ruinens brant...
I mina ögon är det en ny regering som krävs för att få bukt med Sverige!


Moderaterna skriver nu om sin historia...
Det hoppar grodor ur deras munnar...


De försöker anpassa sin politiska historia till att passa väljarna.
Därför försöker de nu hävda att det är de som är Socialdemokraterna.

MEN...
  
Det är VISIONERNA som saknas... de livsfarliga Visionerna (enligt stadsminister Reinfeldt) om att SKAPA tillväxt... Visionerna om att hjälpa arbetslösa att få riktiga jobb... nu kör man stenhårt på med ARBETSLINJEN och Arbetsförmedlingen bör väl snart byta namn till FAS-3-FÖRMEDLINGEN eftersom det är gratisjobb i form av olika praktikerbjudanden och Betald arbetskraft i FAS 3 som erbjudes... Moderaterna är ett låglöneparti och den nya Bidragslinjen...men nu till Företagare! SKROTA FAS 3... NU!!!!


Läsvärt från ETC...

FINANSMINISTER BORG... PROPAGANDAMINISTERN
"I år är siffran 139 miljarder lägre inkomst till offentlig sektor jämfört med 2006. Det är väldigt många jobb, väldigt många välfärdstjänster man skulle kunna skapa och väldigt stora inkomstskillnader man skulle kunna lösa med de pengarna. Skattesänkningarna är i verket den huvudsakliga orsaken till att arbetslösheten i Sverige får öka."

och...

"Hela propagandan runt det stora ”ansvaret” handlar om att när Borg nu inte kan få igenom skattesänkningar så ska överskottet hindras att gå till investeringar. Det betyder att han aktivt håller arbetslösheten hög. Den enda tänkbara orsaken är att därigenom hjälpa till och pressa ned löneökningarna."

Läs mer här.

Angående detta med att Moderaterna nu skriver om sin historia
så kan jag rekommendera en rolig sida för dig som har facebook.

klicka här: stuffmoderaternadid

#stuffmoderaternadid är en tagg som lördagseftermiddagen den 22/10 2011 exploderade tiil sällan skådade proportioner inom svensk Twitterhistoria. För att den inte ska glömmas bort i internet generella amnesi finns det härmed en sida dedikerad till fenomenet. 


Kolla in denna kille, Bilbo Göransson... fler som honom skulle göra att man åter kunde börja tro på att facket är något att ha... Occupy Stockholm... på Youtube.


Är ersättningen i FAS 3 för låg för att kunna få ett riktigt arbete?

I och för sig underlättar det livet med en skälig inkomst så att man har möjlighet att äta, klä sig och betala hyran...och gå till tandläkaren... att komma tandlös och mager med smutsigt hår och utan hela kläder ökar ju inte precis möjligheterna till ett arbete... men det är väl inte meningen att arbetslösa i FAS 3 ska kunna få ett riktigt jobb igen kanske? Eller vad säger ni, Alliansen?

DET ÄR VERKLIGEN DAX FÖR ALLIANSEN att göra en pudel... SKROTA FAS 3...

Vi måste göra som Bilbo Göransson
Bege oss ut på gator och torg!

Kampen går vidare! Vi är de 99%

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar