söndag 25 september 2011

Svar från Hillevi Engström angående arbetslöshetsombudsman

REGERINGSKANSLIET
Arbetsmarknadsdepartementet


Dnr: A2011/3231/POLHE

Hej Åke!

Tack för ditt brev som Hillevi Engström bett mig besvara.

Jag har läst det du skriver och tagit del av det du berättar. Regeringen är medveten om att arbetslöshet kan leda till ansträngande och tärande förhållanden. Det är därför vi valt att prioritera arbetsfrågan och upprättandet av en arbetslinje inom svensk politik. Regeringen vill att alla som vill och kan arbeta också ska kunna få ett jobb.

Regeringen har en bred jobbstrategi för att långtidsarbetslösa ska komma i arbete nu konjunkturen nu vänder. Jobb- och utvecklingsgarantin är bara ett av många verktyg vars syfte är att bryta långtidsarbetslösheten. Vi förstärkte från årsskiftet det särskilda anställningsstödet och samtliga deltagare i jobb- och utvecklingsgarantin har också möjlighet att få nystartsjobb.

Jobb- och utvecklingsgarantins senare del fyller en viktig funktion och är betydelsefull i flera hänseenden. I grunden handlar garantins sysselsättningsfas om att synliggöra människor som tidigare gömts undan. Vi vägrar låta förtidspension och passivitet gå före aktivitet och insatser. Målet med deltagande i jobb- och utvecklingsgarantin är att deltagaren ska få en anställning med eller utan statligt stöd.

Jag vill med detta svar tacka för att du tog dig tid att dela med dig av dina idéer och förslag. Det är min förhoppning att det löser sig för dig till det bästa och att du snart hittar en väg tillbaka in på arbetsmarknaden.

Med vänlig hälsningManne Bergström
Politiskt sakkunnig brevsvarare
Arbetsmarknadsdepartementet

4 kommentarer:

 1. Jag har med fått nåt liknande undertecknad av samma person.... det är bedrövligt att de inte har mer att komma med!

  SvaraRadera
 2. Ja Vonna, de verkar ha en "färdig mall" som de modererar lite för jag har också samma erfarenhet. Det är ungefär "goddag yxskaft" för de lämnar inga egentliga svar på ens frågor. Bara snackar runt... Skamligt!

  SvaraRadera
 3. Vi kan ju spara våra "brev" och använda dessa framöver och visa hur mycket man egentligen bryr sig.....
  Är också trött på att bli "tröstad" och klappad på huvudet som man gör med småbarn som är ledsna.
  "Det ordnar sig säkert snart", vilket snack, det är inte falska medkänsla jag vill ha utan ETT JOBB som är betalt och inte gratis sysselsättning.

  SvaraRadera