torsdag 29 januari 2015

Förståndshandikappad tvingas paketera sexleksaker i FAS 3.

Nu går väl ändå skam på torra land. Arbetsförmedlingen har anvisat en förståndshandikappad kvinna på 55 år till att paketera sexleksaker åt företaget More than love i Trollhättan! Fick ett mail från en kvinna, som går under alias "Carina". Hon är upprörd. En nära anhörig till henne är av Arbetsförmedlingen anvisad till FAS 3 och ska nu sysselsättas med att paketera sexleksaker. Bara det makabert i sig. Till saken hör att "Carinas" närstående också är förståndshandikappad. 

"More  Than Love finns som butik och även som internetbutik och har lager där arbetsförmedlingen anordnar FAS 3 platser där dom sysselsatta ska paketera deras produkter."

Återger här "Carinas" första mail till mig i sin helhet:

"Hejsan. Jag har en närstående som är lite förstånds- handikappad som nu idag har blivit tvungen att göra ett arbetsplatsbesök på More Than Love som har ett lager i Trollhättan. More Than Love finns som butik och även som internetbutik och har lager där arbetsförmedlingen anordnar fas 3 platser där dom ska paketera deras produkter.

Och eftersom min närstående fått slut på aktivitetsstöd och blivit hänvisad av arbetsförmedlingen att gå till sociala för sin försörjning så har hon gjort detta.
Men till saken hör att hon kan bli nekad ersättning ifrån sociala om hon tackar nej till en fas3 plats så hon måste tacka ja till detta för att inte bli utan pengar.
Själv tycker jag det är för jävligt att man kan utnyttja en människa på detta sättet och att anordnarbidrag används till sånt här över huvud taget. Jag hoppas att detta kommer till myndigheternas kännedom och då jag fått tips att mydigheter läser er blogg så sänder jag vad jag fått veta idag av min närstående."

ÄR DET VERKLIGEN SÅNT HÄR VI SKA LÄGGA VÅRA SKATTEPENGAR PÅ OCH HUR TÄNKER EGENTLIGEN ARBETSFÖRMEDLINGEN NÄR DE SLÄPPER IGENOM DETTA FÖRETAG SOM ANORDNARE AV FAS 3? 

FÅR DET GÅ TILL SÅ HÄR? JA. UPPENBARLIGEN! NÄR TÄNKER LÖFVEN OCH HANS SAMARBETSREGERING SE TILL ATT DET BLIR SLUT PÅ DET HÄR STOLLEPROVEN? 


Uppdatering 2015-02-10


AF ska, enligt uppgift (från den person som skrev till bloggen från början, hon som har alias "Carina") ha dragit tillbaka anvisningen av den förståndshandikappade kvinnan, då det kommit till företaget More Than Love's kännedom, via denna bloggs delningar på internet, att kvinnan ifråga var lite förståndshandikappad. Detta innebär dock inte att det är uteslutet att företaget inte har andra personer där i FAS 3 som paketerar sexleksaker.Ps. Jo jag vet att Löfven regerar med en Alliansbudget. Men jag och många andra frågar sig, vad kostar det att stoppa inflödet i FAS 3? Borde inte det vara en besparing? En besparing kan väl inte vara fel för en budget. Man kanske åtminstone kan göra det lite drägligare för FASarna? Ge dem några fler T dagar (ja någon semester är det inte tal om, de måste vara beredda att infinna sig på sin arbetsförmedling inom 48 timmar och ha koll på brevlådan, mailen och telefonen). Kanske man kan minska tiden för hur länge man måste vara hos anordnaren? Halvtid eller 6 timmar per dag eller kanske fyra dagar per vecka. Det finns nog mycket Löfven kan göra, trots Alliansbudget, om viljan finns? Och JA. Jag röstade själv rött. D.S

3 kommentarer:

 1. FAS3 skulle göras om till jobb, traineeplatser och annat.
  Lönen skulle ligga på kollektivavtalsnivå.
  Detta tar för det första tid att genomföra och för det andra så kostar det en massa pengar. Pengar som tack vare högeralliansen och deras lydiga stödparti såg till att regeringen inte fick styra över.

  SvaraRadera
 2. Ja, om viljan finns. Det kan inte fortsätta !

  SvaraRadera
 3. Men det kostar väl inget att stoppa anvisningarna eller att göra det lite mer humant för deltagarna? Hur kan det påverkas av budgeten?

  SvaraRadera