tisdag 19 maj 2015

VARFÖR STOPPAR MAN INTE INFLÖDET i FAS 3?

Åtta år med Alliansen! Sex år med FAS 3. Det räcker!

Nu är det snart kongress för Socialdemokraterna. På nätet ramlade jag över den här motionen från sex stycken socialdemokrater, som lämnats in som enskild motion. 


http://data.riksdagen.se/fil/622FD3A3-8BEF-4FD1-BD22-C6813ADDF828


I denna kan man läsa följande meningar: "Upphandlarna kan ställa sociala krav i upphandlingarna, till exempel att en viss del av arbetsstyrkan består av arbetssökande. Vissa verksamheter kan bedrivas som försöksverksamheter för att finna nya vägar att ordna anställningar åt arbetssökande."


Kanhända tolkar jag detta fel? Men i mina ögon, Meningarna visar på en skrämmande brist på insikt att det är anställning och inte lönelös sysselsättning den arbetssökande behöver. En av de som skrivit under på detta är Hillevi Larsson (S), som jag uppfattar som en mycket klok och sympatisk kvinna, med de rätta socialdemokratiska värderingarna, varför detta gör min väldigt tveksam till ifall jag verkligen har förstått motionen rätt?


Måhända har jag missuppfattat? Rätta mig om jag har fel. Men så som jag uppfattar det så ska man på detta vis få in människor att arbeta gratis, för att MÖJLIGEN i ett senare skede kunna ha chans till en anställning? Det låter inte så vidare värst mycket bättre än det FAS 3 vi har idag, enligt min tolkning.


VI BEHÖVER VÄNDA SKUTAN NU! Det vore en utmärkt idé att återinföra Beredskapsjobben, vilket jag läste ett inlägg om på Twitter och Facebook i samband med denna artikel:


Lars Mejern Larsson (S): "Alldeles för många är i Fas 3"En man skriver på facebook:

 "På åttiotalet fick jag mitt första riktiga arbete via ett beredskapsarbete. Detta blev sedan en riktig anställning som varade i femton år!"

Det var alltså inte bara en rundgång i systemet, vilket många borgare vill hävda. Det var många som fick en reguljär anställning av denna åtgärd. Vi har idag något liknande via de så kallade Nystartsjobben, men dessa är långt ifrån lika trygga som de forna beredskapsjobben och saknar ofta kollektivavtal.

Krav bör ställas på kollektivavtal för alla såna här former av arbetsmarknadspolitiska åtgärder.
Det räcker inte med att förhållandena "liknar" dessa. Det är dags att Socialdemokraterna sätter ner foten och uppträder som ett demokratiskt parti igen. Med detta sagt så menar jag att alla som ARBETAR med lön och kollektivavtal, ska ha rätt till ett nytt arbetsvillkor. Därav förkastar jag Socialdemokraternas förslag om Extratjänster.

Extratjänsterna ja. De har vi ju fått veta att en del av dem i FAS 3 ska kunna erbjudas i framtiden.

Man ska då arbeta  i ett år, 75% av en heltid och få lön och kollektivavtal. (Dock ej innefattas av rätten till ett nytt arbetsvillkor). De övriga 25% ska man söka jobb, aktivitetsrapportera och eventuellt även utbilda sig. MEN. För dessa 25% ska man, som jag förstått det, vara lönlös och utan någon som helst ersättning. Inget aktivitetsstöd. Det låter ju hur fel som helst. 

Man skulle ju se till att de i FAS 3 fick en lön att leva på, men om det förhåller sig så, då kan man ju räkna ut att de med den högsta ersättningen INTE kommer att få bättre ekonomi, snarare tvärt om. Dessa kommer att längta tillbaka till FAS 3. Ekonomiskt. Förvisso blir det nog ett lyft för många fasare, då "medelinkomsten" i FAS 3 lär ligga på ca 8000 kr netto, det vill säga efter skatt. 

I samband med en annan artikel av Lars Mejern Larsson (S) som publicerades på facebook, på en sida som heter "Vi som vill att Socialdemokraterna och Miljöpartiet skrotar fas 3 nu!" så hittade jag den här bilden.

Citat ur artikeln:
"Socialdemokraterna gick till val med löftet att fasa ut Fas 3.

Lars Mejern Larsson (S) menar att de  ännu inte kunnat göra det eftersom de inte fick igenom sin budget.
– Genom att vi inte fick igenom den så står vi där vi står. Det är först när vi får igenom den som det får full effekt.
Vad kan ni göra för att fasa ut Fas 3?
– Det måste finnas nystartsjobb. Det ska vara riktigt jobb med riktig lön. Det är det det handlar om, säger Lars Mejern Larsson (S)."


         
Det är konkreta och viktiga frågor som vi vill ha svar på! 

VARFÖR I HERRANS NAMN STOPPAR MAN INTE INFLÖDET I FAS 3 NU???

Självklart så kommer det att gå förskräckligt långsamt att fasa ut FAS 3 om man fortsätter med att pumpa in människor i åtgärden! Vill ni vinna valet 2018? Eller vad håller ni på med egentligen?

TA MED ER DETTA TILL KONGRESSEN I HELGEN! LÄS UPP DET OCH DISKUTERA VAD NI TÄNKER ER MED DETTA? GE VÄLJARNA EN FÖRKLARING. VI VILL INTE HÖRA ATT NI REGERAR MED ALLIANSENS BUDGET I DESSA SAMMANHANG! DET KOSTAR INGET ATT STOPPA INFLÖDET. DET KOSTAR INGET! DET ÄR GRATIS!

Tack för ordet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar