torsdag 22 januari 2015

2015. Året då fångarna i FAS 3 skulle befrias.

Hej kära läsare. Det har varit lite skralt med inlägg här från min sida. Som arbetssökande så har man mycket att stå i och man kan tappa sugen lite då och då. Det är nog det sistnämnda som drabbat mig. Har inte haft inspiration för att skriva. Allt fokus har gått till att leta efter lediga jobb att söka för att kunna fylla aktivitetsrapporten till AF för att inte riskera att åka ur systemet. DET är inte lätt alla gånger. Det gäller att vara påhittig. Men det var inte det jag tänkte skriva om idag. Nej.

Det jag tänkte skriva om är något som jag råkade snubbla över på nätet för ett tag sedan. Det handlar GIVETVIS om FAS 3. Eller SYSSELSÄTTNINGSFASEN som de ju gärna vill att vi ska benämna det nu mera. Det handlar om Sjölyftet. Något som tycks ha pågått sedan 2010 om man ska tro det man läser på deras sida på nätet.

"SMHI lanserade idén att landets kommuner kartlägger Sveriges sjöar genom sysselsättningsplatser. De kan finansieras via jobb- och utvecklingsgarantin Fas 3. För stöd i rekryteringen av arbetsledare finns nystartsjobb, lönebidrag och särskilt anställningsstöd."


Inget märkvärdigt med det direkt va? Nej, det är ju så här vi vant oss att det fungerar. Med FAS 3.

Det märkvärdiga är de dokument som finns på internet under följande länk: http://www.smhi.se/polopoly_fs/1.15640!/AF%20informerar.doc

Detta är dokument från 2015. Här får läsaren inblick i hur Arbetsförmedlingen kalkylerar åt SMHI hur de ska undvika några som helst kostnader för projektet genom att göra upp en kalkyl på hur många FAS 3 deltagare det går åt för att gå plus minus noll med projektet. HORRIBELT i mina ögon! Man kalkylerar med människor i FAS 3 som har ett värde av 5000 kr per månad och person.

Får det verkligen gå till så här hos våra myndigheter? Tydligen så får det göra det. För det har ju uppenbarligen skett.

ÅRET ÄR 2015. ÅRET då fångarna i FAS 3 skulle befrias!

Vad händer?

Händer det något?

Vad gör Löfven?

 

Jo man har budgetomröstat, det vet vi väl alla vid det här laget? Alliansbudgeten vann, med hjälp av SD (inget ovanligt att SD hjälper Alliansen, det har ju skett nästan utan undantag sedan 2010), så nu sitter Löfven och hans regering i den sitsen att de ska styra en S/MP regering med en Alliansbudget. Något stopp av FAS 3 syns inte till. Vad nu DET har med budgeten att göra, kan man ju tänka?

För nog borde det väl inte kosta något att stoppa nya anvisningar till FAS 3?

Om inte annat så kunde ju Löfven och hans regering se till att de som nu sitter fast i FAS 3 kunde få det lite humanare? Han kunde besluta om extra T dagar, kortare dagar på sysselsättningsplatsen, mer tid för jobbsök... men det är tyst.

Knäpptyst!


Under tiden ramlar allt fler in i åtgärden och man beräknar från Samarbetsregeringen att man någon gång 2018 KANSKE ha slussat ut alla slavarna ur FAS 3 fabrikerna.

Hur gör vi nu? Hur går vi vidare? Hur länge ska slavarna
behöva VÄNTA på sin befrielse Stefan Löfven?
Kampen för lön, kollektivavtal och semester går vidare.
Vi möts på barrikaderna.
Irene
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar