onsdag 27 mars 2013

Skandaler inom ABF NOSS (Nordöstra Stor-Stockholm)

RÄTTELSE! Det som detta handlar om är ABF Nordöstra Stor Stockholm och INTE ABF Norra Stor Stockholm som tidigare angetts. Jag ber om ursäkt för misstaget. / Irene

Har med fasa insett att ABF Nordöstra Stor Stockholm, ABF NOSS, inte verkar vara så vidare schyssta i sitt förfarande med våra skattemedel. Man har en bild av att ABF är ett förbund som är RÖTT och som är på arbetarnas och de svagas sida. Det är också viktigt att komma ihåg att ABF inte är ett och samma företag i hela Sverige. De består av flera små företag (ungefär som Mc Donalds) som drivs olika med egna mål runt om i hela landet, de går bara under ett gemensamt namn. Så här står det på ABFs gemensamma hemsida:

"ABF är partipolitiskt obundet, men våra värderingar sammanfaller med  arbetarrörelsens. Grundarna är Socialdemokraterna, LO och Konsumentkooperationen."

 


Om man då läser det öppna brev, det är långt men mycket informativt, som skrivits till en viss Tommy Hendrikes, VD på ABF Nordöstra Stor Stockholm, så blir man förbannad, åtminstone blir jag det. Jag tänkte därför ge er chansen att få läsa brevet här i min blogg, så att ni också kan få veta hur illa det ser ut och få möjlighet att kommentera det hela. Måste säga att denna Monica Jalke, som skrivit brevet, är en kvinna med ruter i! Fler av hennes sort behövs i samhället. Med såna ledargestalter skulle vårt samhälle se bättre ut, det är min absoluta uppfattning.

Här kommer brevet:

Är det svårt att läsa, klicka på bilden med texten så får du en större bild.
 
Ja, jag har Monicas tillåtelse att publicera detta öppna brev här i bloggen. Detta brev har skickats till flera större dagstidningar och andra media, samt till politiker och andra berörda. Det är inga hemligheter, det är saker som måste komma upp på bordet. "I ABF NOSS finns tydligen inga "sossejävlar" om man ska lyssna på Tommy Hendrikes."
 
Jag vill dock poängtera, ännu en gång, att ABF är stort, det här med ABF NOSS är bara en liten del av detta och med stor tydlighet så kan man väl konstatera att det idag ser ut att vara ett företag, som verkar under ABFs flagg, som borde få finnas där? För var är värdegrunden? Hur kan man göra på detta vis under ABFs flagg utan att någon reagerar? Man bara dunkar varandra i ryggen och tiger. Detta ser ut att vara grovt maktmissbruk och det måste vi hjälpas åt med att lyfta upp i dagsljuset. Eller hur?
 
Heja Monica!
 
Se gärna också det här youtubeklippet.
 
Nu tar vi kampen! Dela gärna detta blogginlägg med vänner och bekanta, släkt och även med obekanta.
 
Irene
 
 
 

 


 


3 kommentarer:

  1. Det går inte att läsa texten.

    SvaraRadera
  2. Jo då, högerklicka på texten och välj "öppna länk i ny flik" så får du upp en bild som du kan förstora. Nackdelen är att du måste göra det för varje sida.

    SvaraRadera
  3. Man kan även klicka på bilden och sedan använda tangenten ctrl och scrolla med musen för att förstora bilden.

    SvaraRadera