tisdag 28 augusti 2012

Hemlig lista cirkulerar på Facebook på anordnare i FAS 3


Nu blir det hett om öronen för AF i Göteborg, kan jag tro, för att på Facebook cirkulerar nu en lista på Anordnare i FAS 3 och där framgår även vilka uppgifter man får på sysselsättningen, en stor del av dem låter som regelrätta jobb kan jag tycka. Vad sägs till exempel om:

Trädgårdarbete, stöd inom vården, Idrottsplatsvaktmästare, Friskvårdsassistent, Lagerarbetare, Stallvård, Administrativ assistent, Cafébiträde, tvätt/städtjänst, Lokalvårdare, Köksbiträde- Matlagning, Marknadsförare, Webbansvarig, Snickare, Lantbrukare, Djurskötare, Värdinna, Butiksbiträde, Förskoleassistent, Klassmorfar, Administratör....
 
Jag baxnar inte, för jag är härdad vid det här laget, men det kanske finns folk där ute i verkligheten som ser vad som pågår. Många av dessa jobb kommer alltså att utföras av människor utan lön och utan schyssta villkor. En stor del av dem kommer att göra detta mot försörjningsstöd. På heltid.

Här är listorna:
 
 
Enligt vad jag förstår är listorna skickade till Upprdrag Granskning.
Dominerar gör Jobbfabriken, Medborgarskolan och Media Copy, redan välkända namn inom FAS 3.
Företaget Daccus, som jag skrivit om förut, erbjuder 40 platser i dagsläget.
Redberglids Idrottsklubb erbjuder hela 50 FAS 3 platser. Det blir kulor till föreningen det!
 
Vad tycker ni om detta? Skriv gärna och kommentera.
 
Iréne
 
 
 

10 kommentarer:

 1. Jag önskar att det går att få ut nån sån lista här i örebro, men min handläggare känner till min inställning till fas3 så jag lär inte få nån när det är dags om ca 50 ersättningdagar. Undrar hur hon ska bära sig åt när hon placerar mig hon är medveten om att jag kommer att blogga om vem det blir.

  SvaraRadera
 2. Det är rent ut sagt förjävligt detta!!!! Det borde vara förbjudet med sådant slagträ!!!

  SvaraRadera
 3. Det borde vara olagligt detta!!!

  SvaraRadera
 4. Herreminjävel.

  Jag har aldrig förr skådat en så lång listan som på en och samma gång samlar så många FAS 3-anordnare.

  Det är den man tävlar mot när man söker jobb med anställning i botten...

  SvaraRadera
 5. Ett litet tips...om du vill ha ett FASansfullt jobb, så försök att få en bli spöke på Spökhotellet Gasten på Liseberg.

  SvaraRadera
 6. Totalt sjukt detta. Hoppas fan inte att man blir arbetslös iaf :(

  SvaraRadera
 7. Ett flertal anordnare eller utnyttjare har dessutom fått ett antal miljoner från Europeiska Socialfonden, ESF. Tex. Björkekärrs och Frölundas församling, Emmaus Björkå i Göteborg och i Malmö, Medborgskolan Väst.

  SvaraRadera
 8. En hel del av dom större "anordnarna" har också sökt och fått pengar från Europeiska Socialfonden, ESF. Tex Björkekärr- och Frölunda församling, Medborgskolan Väst. Emmaus Björkå i Göteborg såväl som i Malmö. Det finns säkert fler, men har inte hunnit kolla.
  Johanna

  SvaraRadera
 9. Om jag hamnar där så ska jag definitivt inte tiga för helt klart ska det ut var man hamnar ... seriösa arbetsgivare står för lön o ska minsann inte ha något bidrag för att ta emot en arbetslös... osm ska jobba gratis för dem

  SvaraRadera
 10. Dexteritas et Humanitas Ek. för. bygger sin verksamhet på en snygg yta alla är utvalda från början. http://deum.se/

  SvaraRadera